Οι Γραφές του Αύριο

…γιατί το Σήμερα πέρασε και το Χθες δεν ήρθε ακόμη

Δεν ήθελα ν’ αρχίσω έτσι

Posted by Alecos Papadopoulos στο 11 Απριλίου, 2008

Δεν ήθελα ν’ αρχίσω έτσι, αλλά η ζωή ξεχειλίζει από κάθε ποτήρι, και κάποτε ανακαλύπτεις ότι αυτό που χύθηκε, έκαιγε. Και καίει ακόμη.

Αυτός που επιχείρησε να μετατρέψει σε έργο τέχνης τον θάνατο ενός ζώου (γρήγορο και ανώδυνο, ή αργό και μαρτυρικό δεν έχει σημασία), και αυτοί που «επισήμως» αποφάσισαν ότι όντως επρόκειτο περί έργου τέχνης και τον κάλεσαν να το ξανακάνει σε επόμενη διοργάνωση, καταπάτησαν, όχι κάποιες αρχές ανθρωπισμού, αλλά τη θεμελιώδη αρχή βάσει της οποίας η ίδια η τέχνη υφίσταται και διαχωρίζεται από άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η επιστήμη, η θρησκεία, η επιβίωση, η πολιτική…

…’Οτι και στην τέχνη, μπορεί να πρέπει να χυθεί αίμα -αλλά αυτός που θα αιμορραγήσει θα είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Όποιος χύνει το αίμα των άλλων, είναι εξουσιαστής.

Και δεν χρειάζεται τώρα να μετρήσουμε την άβυσσο που χωρίζει την τέχνη από την εξουσία, θα μας πάρει αιώνες.

 http://www.petitiononline.com/13031953/petition-sign.html

μπορεί να χρειασθεί να αλλάξετε το encoding της σελίδας σε Unicode/UTF-8

2 Σχόλια προς “Δεν ήθελα ν’ αρχίσω έτσι”

  1. ιεροδικαστής said

    pain , η φάση με το σκυλί , αν μιλάς για αυτό, είναι μάλλν αρβύλα.Έφτασε με ομαδικό μέιλ σε πολύ κόσμο.Τα λάθη , συντακτικά και ορθογραφικά δείχνουν οτι μπορεί και να πρόκειται για teaser για συλλογή email πρός αποστολή σπάμ ή ο,τι άλλο στο μέλλον.Σιγά έτσι και αλλιώς μην συγκινηθεί το μέσο νεοέλληνα (ούγκ) με βασανισμό ζώου.

  2. alpapad said

    Ιεροδικαστή,
    Αν και υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες για το αν τελικά το ζώο απεβίωσε κατά τη διάρκεια της έκθεσης ή όχι, όλα τα υπόλοιπα είναι πραγματικά περιστατικά. Βρες το όνομα του κυρίου και ψάξε on line. Όσο για τις προβλέψεις σου περι ευαισθησίας του μέσου οποιουδήποτε, ο οποιοσδήποτε μέσος όρος εξ ορισμού και εκ σχεδίου είναι αδύνατον να έχει ακραίες τιμές σε οποιαδήποτε κλίμακα – άρα και σε αυτή των συναισθημάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: