Οι Γραφές του Αύριο

…γιατί το Σήμερα πέρασε και το Χθες δεν ήρθε ακόμη

Νέο νομοσχέδιο για την απαγόρευση καπνίσματος

Posted by Alecos Papadopoulos στο 1 Ιουλίου, 2009

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να αναπαντήσει σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες υποχώρησε ως προς την απαγόρευση καπνίσματος, προωθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νέο νομοσχέδιο προς συμπλήρωση του υφιστάμενου νόμου. Στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Συγκεκριμένα, το παθητικό κάπνισμα (κατ’ αναλογία με την παθητική δωροδοκία) θα γίνει πλημέλημα, τιμωρούμενο με χρηματικό πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης κατά περίπτωση.

Με το μέτρο αυτό το Υπουργείο θεωρεί ότι θα ωθήσει τους μη-καπνιστές να υιοθετήσουν την πρέπουσα στάση απέναντι στους καπνιστές.

Αναμένουμε το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου. Συμβουλεύουμε πάντως τους μη-καπνιστές να προσαρμόσουν από τώρα τη συμπεριφορά τους στα νέα αυτά υπό ψήφιση μέτρα, και συγκεκριμένα:

Σε κλειστούς χώρους, αρπάξτε το τσιγάρο από το στόμα του κανπιστή και τραβήξτε μια ρουφιξιά.  Έτσι γλυτώνετε την κατηγορία για παθητικό κάπνισμα. Ακολούθως, καταγγείλετε τον καπνιστή ότι διέπραξε το έγκλημα «εξώθησης σε αλλότρια ακολασία» (σας ανάγκασε δηλαδή να καπνίσετε, που απαγορεύεται, προκειμένου να μην διαπράξετε παθητικό κάπνισμα, που κι αυτό απαγορεύεται). Εναλλακτικά, τραπείτε σε φυγή και από απόσταση ασφαλείας κάντε την καταγγελία σας.

Σε ανοιχτούς χώρους, μην πλησιάζετε τους καπνιστές περισσότερο από δύο μέτρα, διότι μπορεί να θεωρηθεί ότι καπνίζετε παθητικά και να συλληφθείτε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: