Οι Γραφές του Αύριο

…γιατί το Σήμερα πέρασε και το Χθες δεν ήρθε ακόμη

The Melbourne Experience

Ταξίδι στη Μελβούρνη – Director’s Cut: 10 μέρες που δεν άλλαξαν τον κόσμο.

«Πήρα τη φάση κι έφυγα»: μια στραβοχυμένη έκφραση που την πρωτάκουσα από κάποιον που πλέον εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπρησμό ερωμένης, μια έκφραση που συνοψίζει την αμυντική στρατηγική που υιοθετούμε όλο και πιο συχνά καθώς τα ερεθίσματα από το περιβάλλον, τα ενδιαφέροντα ερεθίσματα από το περιβάλλον αυξάνουν συνεχώς. Δεν θέλουμε να τα στερηθούμε, αλλά και δεν προλαβαίνουμε να τα αφομοιώσουμε. Οπότε, παίρνουμε τη φάση και φεύγουμε για την επόμενη φάση. Διαβάζουμε τα βιβλία διαγώνια, ακούμε μισούς του δίσκους, βλέπουμε ταινίες σε dvd διαβαζοντας ταυτόχρονα διαγώνια ένα βίβλίο και ακούγοντας στο υπόβαθρο έναν δίσκο. Κανένα έργο τέχνης δεν εξαντλείται στην πρώτη επαφή μαζί του. Και η Μελβούρνη, για κάποιον που μένει μισή υδρόγειο μακριά, είναι ένα έργο τέχνης: νέα εμπειρία, πολλαπλά ερεθίσματα, νέες σκέψεις, αντικρουόμενες ερμηνείες, ωραία φάση.

Θέλησα να καταγράψω αυτή τη βιαστική, δειγματοληπτική μου επαφή με την πόλη, εξ ου και το καθημερινό ημερολόγιο, ώστε τουλάχιστον να θυμάμαι με κάποια λεπτομέρεια ποια ήταν η φάση που πήρα κι έφυγα. Αλλά πάντα έρχεται η ώρα να μετατρέψει κανείς τις εμπειρίες του σε μνήμη, και η μνήμη δεν έχει και πολύ μεγάλη σχέση με τη θύμηση : τροποποιείς, τακτοποιείς, ωραιοποιείς, πλαστογραφείς, εντατικοποιείς, ανασυνθέτεις, για να φέρεις τις αναμνήσεις σου στα μέτρα των επιθυμιών σου και των αξιών σου, διατηρώντας, ίσως, ένα αυθαίρετο κριτήριο «αυθεντικότητας». Και βέβαια, εικονοποιείς: γράφοντας το ημερολόγιο, υποστήριξα έμπρακτα τη δυνατότητα του λόγου να μεταφέρει εμπειρίες που πρωτίστως βιώνονται οπτικά. Τώρα ήρθε η ώρα να καταθέσω τα όπλα.

Ακολουθούν λοιπόν τα κείμενα για τις 10 μέρες που δεν άλλαξαν τον κόσμο αλλά σίγουρα προσέφεραν στον συγγραφέα τους μια καινούρια πηγή πληροφοριακού άσθματος. Έχουν διαφοροποιηθεί ως προς τα καθημερινά posts (τα οποία θα παραμείνουν και αυτά προσβάσιμα), άλλωστε οι πληροφορίες γίνονται πιστευτές με ευθύνη του αναγνώστη, και κυρίως, όπως κάθε www-κείμενο που σέβεται τον εαυτό του, έχουν πολύ περισσότερους συνδέσμους, ενίοτε ηχητικούς, και φυσικά ωραίες φωτογραφίες -περάστε κόσμε. Και βέβαια, στο τέλος, θα διαβάσετε την αναπόφευκτη Τελική Βαθυστόχαστη Ιδέα.

Μελβούρνη – Ημέρα #1    25/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #2    26/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #3    27/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #4    28/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #5    29/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #6    30/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #7    31/10/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #8    01/11/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #9    02/11/2008.


Μελβούρνη – Ημέρα #10  03/11/2008.


Η Τελική Βαθυστόχαστη Ιδέα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: